








Tant la Desenrocada com la Pedrera són de silueta ondulada. Les dues roques de dalt concorden amb els badalots que podem veure a dalt de la Pedrera. Els petits forats que té la roca també concorden amb les finestres de les golfes. Si ens hi fixem, també podem veure que la columna natural que separa les dues coves centrals és idèntica a les columnes que separen les finestres de l’obra de Gaudí. I per últim, la vegetació que penja d’alguns dels orificis podria haver inspirat a Gaudí amb les baranes de ferro forjat.
A la roca principal de la Desenrocada hi podem veure la silueta del drac del Park Güell. Podem veure-hi el cap, un ull i la boca mig oberta col·locats en la mateixa posició que es troba a l’obra de Gaudí. Just a baix, s’intueix la forma de la pota. També podem intuir el contorn ondulat de l’esquena. Si aneu a fer la ruta, és recomanable anar-hi al migdia, a les hores del sol ja que aquesta figura es veu millor o pitjor en funció de la posició del sol i de les ombres que fan les coves.
Aquesta pedra queda aïllada al peu de la roca principal de la Desenrocada. En ella podem veure dos forats que són com “dos ulls” (un queda tapat per bardisses). Aquests dos forats tenen una forma allargada molt similar al casc de les xemeneies de la Pedrera. També podem veure que al capdamunt de la roca hi ha una forma punxeguda i plana com la que hi ha a les famoses xemeneies gaudinianes que encara fa més òbvia aquesta semblança.
Aquesta roca també té dos forats que semblen dos ulls, d’aquí ve el seu nom “La Cova dels dos ulls”. Aquesta roca, va ser la primera que va fer pensar al Josep en l’obra de Gaudí. Com podem veure en les imatges, la roca té una gran similitud amb els balcons de la Casa Batlló. Els orificis de la cova són allargats, com en forma d’ametlla iguals que els forats del balcó. La forma general de la silueta de la roca també és molt similar a la forma del balcó.
A pocs minuts caminant de la terrassa de pedra s’hi troben unes coves erosionades plenes de petites cavitats que recorden molt a la forma de la tribuna de la Casa Batlló o bé també haurien pogut servir d’inspiració per la disposició de les finestres de la tribuna de la Pedrera.
Hi ha una muntanya que és igual que la teulada de la Casa Batlló (sembla com un drac). A més a més la finestra de la teulada justament coincideix amb la forma i la posició d’una obertura que hi ha a la muntanya. Aquesta comparació encara no està publicada, per tant, ens haurem d’esperar.
Aquesta gran roca de forma helicoïdal i amb un forat a sota (en la qual hi cap un nen dret) recorda força als badalots del terrat de la Pedrera. Personalment, m’ha cridat molt l’atenció que a part de que la part superior de la roca ja s’assembla, a més a més també coincideixi el forat que hi ha a sota. Segurament, en l’època de Gaudí aquesta roca devia cridar més l’atenció perquè no es trobava tan tapada per la vegetació ja que abans n’hi havia més poca.
Just davant de la roca on sembla que Gaudí es va asseure per observar totes les roques juntes, hi ha aquesta roca solitària en forma de pilar que presenta una forma i color igual al de les columnes del Park Güell.
Les formes que conforma l’erosió d’aquestes parets de “gres vermell de Buntsandstein” de dintre de les coves, recorda a les portes principals de ferro forjat que hi ha a la Pedrera.